‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’ van Wendy van Mieghem

‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’ van Wendy van Mieghem

‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’ van Wendy van Mieghem

Op 12 september is het handboek ‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’ verschenen van psycholoog en socioloog Wendy van Mieghem. 

Het is het derde boek van Wendy van Mieghem uit Harkstede, na De wijsheid achter emotie en gevoel (ook in het Engels vertaald) en Leven met Hoogsensitiviteit .

‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’ 

Het boek richt zich op jou als mens en zette mij, na het gelezen te hebben, aan het denken over hoe ik reageer in verschillende situaties.

Het boek richt zich niet alleen op leiderschap op het werk, maar op alle aspecten in het dagelijks leven waarin je leiderschap tegenkomt. Dit begint bij jezelf, in je gezin, je werk en vooral in contacten met anderen.

Het boek biedt veel informatie over hoe je in situaties bewust of onbewust reageert of overkomt op anderen, maar ook hoe je informatie van anderen interpreteert. Het hield mij een spiegel voor hoe ik ben als leider en reageer in verschillende situaties. Het boek geeft inzicht in de menselijke kant van leiderschap en verandering.

Door actuele voorbeelden, zoals bijvoorbeeld momenteel de coronacrisis, ervaarde ik herkenning in dagelijkse situaties.

Daarnaast leert het boek je welke invloed jezelf hebt in verschillende situaties op leiderschap en hoe je hier mee om kan gaan.

Thema

Elk hoofdstuk behandelt een thema, zoals emotionele draagkracht, conflicten, autoriteit, persoonlijkheid en verandering, waardoor jezelf inzicht krijgt in hoe je zelf leiding geeft en ontvangt.

Behalve informatie en actuele voorbeelden krijg je als lezer tips en eindigt ieder hoofdstuk met reflectievragen waar jezelf mee aan de slag kunt. Daardoor kun je jezelf ontwikkelen in hoe je wilt zijn als leider en bied het je groei in je contact en communicatie naar anderen.

Ik heb van het boek geleerd, dat leiderschap verder gaat dan een doel bereiken, maar dat goede leiderschap ontstaat door geven en nemen, goed luisteren en communiceren en je prettig voelen in interactie met een ander. Met vriendelijkheid, begrip en over en weer bereik je tenslotte meer.

Het handboek ‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’ is een praktische gids voor iedereen die zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak wil ontwikkelen en groeien in leiderschap en in contact en interactie met anderen.

‘Leiderschap - Ervaar rust tijdens verandering en conflicten’ van Wendy van Mieghem is te bestellen via wendyvanmieghem.com/nl